A projektről röviden

A SZOLÁRPONT-APAJ pályázati projekt a Fenntartható Ráckevei térség megteremtése fejlesztési területen belül, a megújuló energia információs pont HVS intézkedésnek megfelelően megvalósított beruházás, mely az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP) a 2007-2013 közötti időszakra vonatkozó Nemzeti Vidékfejlesztési Program LEADER III-as tengely – Az életminőség javítása a vidéki területeken, a diverzifikáció ösztönzése- keretében nyert támogatás segítségével jöhetett létre.

Elnyert támogatás összege: 1.530.318 Ft
Ügyfél neve: GIRAFFE E.T.K. Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
Képviselő neve: Novák Pál
Címe: 2345 Apaj Kinizsi Pál utca 9.

A megnyitó ünnepségen a ráckevei HACS munkatársai, kollégák, villamos kivitelezők és önkormányzatokat képviselő polgármesterek vettek részt. Dóka Gábor köszöntőjében elmondta, hogy az ilyen beruházások segíthetik elő a ma még laikus lakosság tájékoztatását, a kivitelezéssel próbálkozó vállalkozások felkészítését és adhatnak információt a tervezés kezdeti lépéseitől az üzemeltetéssel kapcsolatos feladatokig. Novák Pál, a Giraffe E.T.K. Kft. vezető tervezője megköszönte a Nemzeti Vidékfejlesztési Program LEADER pályázati rendszer irányító hatóságának a lehetőséget. Az ezt követő prezentációjában teljes történeti áttekintést adott a napelemes rendszerek fejlődéséről, alkalmazási lehetőségeiről, hangsúlyozva, hogy egy családi ház teljes villamos fogyasztását biztosíthatná egy 1,5 négyzetméteres felületre eső napenergia. Az átadás egyik fontos momentuma volt, hogy az apaji Arany János Általános Iskola ZÖLD ISKOLA programjába beillesztésre kerül a SZOLARPONT-APAJ bemutatása, hogy már az általános iskolás tanulók tisztában legyenek ezzel az alternatív megújuló energiaforrással. A képre kattintva galéria nyílik.

Az érdeklődők egy tájékoztató füzetben olvashatnak a különböző rendszerekről, számítási példával bemutatva egy hasonló beruházást. A 21. század legégetőbb kérdései közé tartozik az energia gazdálkodás, a megújuló energiahordozók hasznosítása, melyek közül a legkönnyebben elérhető a napenergia. Az bizonyos, hogy mindenki hallott már róla és azt is tudja, hogy villamos vagy hőenergiát állíthatunk elő hasznosítása során, melyek közül ez a projekt a villamos energia előállítását, háztartási méretekben való alkalmazását, vagy az ipari méretekben való felhasználáshoz működési elvét mutatja be.

Ha felkeltetem érdeklődését, látogasson el a SZOLARPONT-APAJ helyszínére és kérjen személyes tájékoztatást.

– Dóka Gábor